středa 1. února 2017

Out of gastro zavýsknutí

Tak, tak. Neboť nejen prací, školou, starostmi a péčí o dcerčin prospěch živ je člověk! Proto nemá dnešní příspěvek s gastronomií pranic společného.

Minulý týden mne potěšila hudební televize videoklipem, který znám, ale který jsem již řadu let neviděl. V roce 1978 vydala britská skupina Queen úspěšné album, které neslo název Jazz. V pořadí čtvrtá skladba  se jmenovala  Bicycle Race. Skupina patřila mezi průkopníky v oblasti videoklipů. Členové formace měli vytříbený vkus, myslím, že videoklipy napříč spektrem jejich tvorby patří k tomu nejlepšímu, co v dané branži vzniklo. A videoklip byl pořízen také na podporu prodeje singlu s písní Bicycle Race.

Vyprávěl jsem ženušce story, která se váže k tomuto videu. Moc se jí líbila! :-)

Za účelem natáčení videoklipu bylo najato padesát kyprých modelek (doba ultraslim Twiggy  odezněla, čas androgynních typů s diagnózou anorexia neurosa ještě nenastal). Modelky byly pozvány na stadion ve Wembley, kde obdržely jízdní kola, zapůjčená jistým prodejcem. Na těchto kolech se dívky proháněly po dráze stadionu kolem dokola. Docela svižně, úplně nahé. A zdálo se, že je ten džob celkem i baví...

Po natáčení byla kola navrácena majiteli, tj. dotyčnému prodejci. Tak, jak se to sluší a patří. Skupina však musela uhradit výměnu všech padesáti sedel!

Tak jsem si zkoušel představit, jaké by to s těmi sedly bylo dnes, v době internetu. Kdyby je tak hodili na nějaký aukční server, fetišisté z celého světa by se o ně porvali!

Nu, což. Příště bude zase recept. Slibuji.


S pozdravy čau a mňau

Gastrokocour




Žádné komentáře:

Okomentovat