Tuto sobotu upekla moje lepší polovička třenou bábovku. Ježto jsme ji však rekordně rychle sežrali, bylo rozhodnuto, že v neděli upečeme identický výrobek. Tentokrát se ke slovu (a k troubě) dostala horší polovička...já.
Fotografickou dokumentaci pořídila dcerka, které tímto děkuji :-).
Tak tedy:
|
Připravíme si: 300 gr. moučkového cukru, 300 gr. polohrubé mouky, do které vmísíme polovinu prášku do pečiva, potom přichystáme 250 gr. másla, 1 dcl mléka. Dále potřebujeme 70 gr. chia semínek a 70 gr. máku. Oddělíme šest žloutků od šesti bílků (smutno jim nebude dlouho, po transformaci do podob pěny a sněhu je čeká opětovné shledání :-)). Jejda, ještě jsem zapomněl vyfotit hrstičku rozinek...
A jdeme na to: pomeleme mák. Pro tento účel máme doma vyčleněný dávno nepoužívaný mlýnek na kávu.
Máslo s moučkovým cukrem utřeme do pěny.
Postupně přidáme žloutky.
|
|
Superpotravinu chia smísíme s mákem.
|
|
Postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva...
|
|
...a mák s chia semínky.
|
|
Naředíme mlékem. |
|
Nakonec vmícháme sníh z bílků. |
|
A teď je na každém jednotlivci, jakou zvolí formu a jakou použije
separační metodu. Forma na obrázku pochází ze sbírky
prvorepublikových keramických bábovek. Vytřena máslem,
vysypána kokosovou moučkou.
|
|
Naplníme těstem.
|
Vložíme do mírně vyhřáté trouby, pečeme při sto padesáti tak hoďku deset minut.
|
Závěrem bych rád poděkoval papouškům
Sisince a Lordíkovi za pozornost, kterou
mému dílu věnovali! :-)
Čau a mňau. A mňam.
Gastrokocour
|
|
|
Žádné komentáře:
Okomentovat