...někdy před sto lety, rozhodně Ameriku neobjevil. Ono se totiž v podstatě jedná o hmotu na sachr,
prostě a jednoduše nalitou na plech a upečenou. Jednodušší recepty vezmou všechny suroviny a třesky-plesky je smíchají dohromady. Ty sofistikovanější používají sněhu, ve kterém se cukr s bílkem pod tlukotem metličky svorně druží.
Máslo, cukr, vejce, mouka a rozpuštěná čokoláda jsou vlastní oběma receptům. K úspěchu s brownies stačí v podstatě jediné - nepos... pečení. Teplota stoosmdesát stupňů, doba pečení tak pětadvacet minut. Pohlídat, aby to během tepelné úpravy příliš nevyschlo. A to je celé. Pravda, někteří přimíchávají rozličné "zdravé" věci, ale to je danému moučníku spíše na škodu. Myslím si já.
Ale proč o této roztomilé buchtičce vlastně píši?
Protože právě toto byl moučník, který letos vyhrál dezertové klání na gastrofestivalu. Vida, kolik stačí. Neříkám, že málo. Ale: zamíchat, upéct, nakrájet na trojúhelníčky, každou porci "namašlit" rostlinnou šlehačkou ve sprayi - hau simpl, a přec, úspěch zaručen!
Sukces slavil půvab prostoty. Frenetický jásot osádky vedlejšího stánku jsem doplnil uznalým potleskem.
A pro mne plyne poučení: Karibské rumy, vymazlené náplně, domácí džemy, belgická čokoláda?
Prdlajs!
Příště tam "prásknu" palačinku! :-)
S pozdravy
čau a mňau
oddaně Tvůj, milá čtenářko, milý čtenáři, milé čtenářčátko
Gastrokocour
Žádné komentáře:
Okomentovat